Fant drømmehytta etter 10 år

I 10 år drømte ektebaret Hilde og Rune om hytte på fjellet. Nå tilbringer de 100 døgn i året på drømmehytta de endelig fant. 

Vaffelsteiking utenfor Hytte på Sjusjøen

På grillen utenfor hytta til Hilde og Rune på Sjusjøen lages det både mat, vafler og kaffe – men det tok 10 år før hyttedrømmen ble virkelig.

Rundt grillen utenfor hytta på Sjusjøen brer lukten av nystekte vafler seg. Rune er på vei inn i hytta for å hente kopper til kaffen som putrer over flammene, mens Hilde heller en ny porsjon vaffelrøre i turvaffeljernet. Her ute tilbringer de siste rest av lyse sommerkvelder, før Sjusjøen snart forvandles til et fargerikt eldorado for jakt – og deretter et snødekt og hvitt langrennsparadis.

Like fint sommer som vinter
– Det er like fint her sommer som vinter, sier Rune fornøyd, mens han heller nykokt kaffe i to store kopper og rekker den ene til kona, Hilde. Hun snur vaffeljernet, og forteller at Runes lidenskap for langrenn vel var hovedgrunnen til at de valgte hytte på fjellet og ikke ved sjøen. – Joda, innrømmer mannen hennes og nikker mot smøreboden han har fått satt opp. – Som tidligere aktiv på langrenn har jeg alltid ønsket meg langrennsløyper rett utenfor døra, men jeg liker sommeren også.

– Det ble mange turer til Syden før vi kjøpte hytta her for snart to år siden, men de to siste somrene har vi tilbrakt her – og det må vel kunne kalles bra timing, ler han.

Smøring av ski i smøreboden

Rune Stokkebekk (44) i smøreboden på hytta.

Signerte samme dag som visning
Det skulle altså ta ti år før ekteparet Hilde Kristin Borstad (45) og Rune Stokkebekk (44) fra Skedsmo utenfor Oslo skaffet seg hytte på fjellet, men når de først fant drømmehytta gikk det raskt.

Lidenskapen for hyttelivet var til stede hele tiden. De leide ofte hytter på vinteren og lekte lenge med tanken på å kjøpe en egen hytte. Da de var på visning hos Malmlaft i 2012, signerte de kjøpekontrakten samme dag.

– Nå har vi tenkt i 10 år, sa Hilde på visning. Nå skriver vi under! Og det har de ikke angret på.

Byggeprosessen tok tre måneder
Kort tid etter kontraktsinngåelse ble det møte med byggefirmaet, og i november 2012 sto hytta klar. Det tok bare tre måneder fra vi hadde signert til vi kunne flytte inn, forteller Rune – som ikke har noe å utsette på byggeprosessen.

Malmlaft har fulgt oss opp hele veien, og i den lille grad det har vært noe vi har ønsket å utbedre har det aldri vært noe problem, forteller han og legger til at det også var årsaken til at de ønsket å kjøpe hytte fra nettopp Malmlaft.

– Konseptet virket så enkelt. Du finner et sted og en hytte du liker, så tar de seg av resten – og akkurat sånn har det vært. Vi vil absolutt anbefale andre som vurderer å kjøpe seg hytte å kontakte Malmlaft.

Ville eie tomta selv
– Vi vurderte lenge å kjøpe brukt hytte, forteller Rune. – Vi så på mange brukte hytter med festetomt, men landet på at vi helst ville eie tomta selv. Rent prismessig er jeg ganske sikker på at det heller ikke hadde slått noe gunstigere ut for oss å kjøpe brukt. Heller tvert i mot. En ny hytte har en helt annen standard med tanke på blant annet isolasjon, og det koster mye å utbedre og vedlikeholde en gammel hytte.  Dessuten er det jo mye hyggeligere å sitte her å spise vafler enn å beise, ler Rune.

Fant Malmlaft på Finn.no

Vinterstemning Sjusjøen julen

Ekteparet fra Skedsmo fant drømmehytta fra Malmalft på Finn.no.

Hvordan kom dere over Malmlaft? 

– Vi fant dem på Finn, enkelt og greit. Hyttene så fine ut på nettet, og som sagt virket prosessen så utrolig enkel, noe den jo også viste seg å være. Det var heller ikke vanskelig å få til en visning da det passet for oss, sier Rune.

– Cato i Malmlaft har vært utrolig imøtekommende hele veien, og vi fikk med en gang inntrykk av at dette var et seriøst og trygt firma å forholde seg til. Det betyr mye når du skal investere såpass mye i en hytte, legger Hilde til.

Kort vei fra Oslo til hytta
Hvorfor valgte dere Sjusjøen?

– Vi kjente godt til Sjusjøen fra før, da vi har familie på Lillehammer. Når du er på hytta er du skikkelig på fjellet, men det er veldig kort vei til byliv i Lillehammer og et greit utgangspunkt for dagsturer til Jotunheimen eller andre steder.

– Dessuten tror jeg ikke du finner bedre løyper og oppkjøring noen andre steder i landet. Skiforholdene her er jo helt fantastiske, og når det ikke tar mer enn 1 time og 40 minutter å komme seg hit fra Skedsmo der vi bor, er det jo perfekt beliggenhet for oss, mener Rune.

Fornøyde hytteeiere

Hilde og Rune tilbrakte over 100 døgn på hytta i fjor. -Kort vei fra Oslo er viktig for oss, sier de.

Over 100 døgn i året på hytta
Det har blitt mange tidlige turer mandagsmorgen, rett fra hytta og til jobb i Oslo, kan Hilde fortelle.

– Det første året tilbrakte vi over 100 døgn på hytta. Og det går ikke hvis hytta ligger for langt unna, og vi ønsket ikke en hytte som det skulle bli et tiltak å komme seg til, sier hun.

Gode råd til andre som vurderer hytte
– Hvis jeg skal komme med et råd til andre som vurderer å kjøpe ny hytte, må det være å tidlig bestemme seg for hvilke løsninger man ønsker seg, sier Rune.

– Byggeprosessen går utrolig raskt, og det er jo en del man må ta stilling til underveis. Vi fikk blant annet tilpasset kjøkken, varmtvannsbereder og fliser i gangen – og sånne ting kan det være lurt å tenke på med det samme. – Jo mer gjennomtenkt, jo bedre blir resultatet, sier Rune.

– Men det behøver jo ikke ta 10 år å bestemme seg for å kjøpe hytte da, blunker Hilde og heller i en ny kopp med kaffe til mannen sin.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s