Fant drømmehytta på Trysilfjellet

Når hyttedrømmen skal oppfylles, er det gjerne mange kriterier som skal fylles. Dette unge paret hadde en lang liste med krav som måtte oppfylles, og de hadde lett lenge da de endelig fant drømmehytta.

Prinsessehytte fra Malmalft

Blogginnlegget er en oppsummering av artikkelen «Drømmefanger» i bladet Vakre hjem.

Mange har gått med hyttedrømmen i mange år før de får mulighet til å oppfylle den. Da har lista med krav til drømmehytta gjerne vokst seg lang. Det unge paret som eier denne hytta fra Malmlaft, hadde vært på jakt etter drømmehytta lenge. For dem var det viktig å finne en hytte som var tradisjonell, men samtidig måtte den ha en moderne stil med åpne løsninger og store vindusflater. Listen med MÅ-ønsker var lang, og lenge så det ut som om hyttedrømmen ikke skulle gå i oppfyllelse. Da de fant hytta på Trysilfjellet, kjente de umiddelbart at dette var en praktisk og velfungerende hytte som oppfylte alle kravene de hadde til drømmehytta. Hytta, i modellen ”Prinsesse” fra Malmlaft, ligger solrikt til i utkanten av et lite hyttefelt, med skisporene rett utenfor døra.

Prinsessehytta
Hytta er 100 kvm, og selve hyttekroppen er bygget i reisverk på støpt såle. Bruk av kraftige hjørnekasser, stolper og omramming, gir hytta et kompakt uttrykk med tydelig inspirasjon fra den tradisjonelle stavlaft-teknikken. Store vindusflater gir imidlertid den tradisjonelle hytta fra Malmlaft et moderne uttrykk. De store vindusflatene sørger også for godt lysinnslipp og gir eierne mulighet til å nyte den fantastiske utsikten fra alle rom i hytta. For å ivareta det tradisjonelle uttrykket, har de lagt torv på taket. Delvis overbygget terrasse på sydsiden av hytta, sørger for en lun krok i påskesola.

Drømmehytta på Trysilfjellet

Paret har funnet drømmehytta fra Malmlaft på Trysilfjellet.

De unge eierne er storfornøyde med å ha oppfylt hyttedrømmen, og synes de har fått mye for pengene. Planløsningen er luftig og moderne med stue, kjøkken og spiseplass i åpen løsning. Hytta har 3 soverom med i alt 7 sengeplasser. Bad med badstue er en stor favoritt hos eierne. I tillegg har hytta en sovehems med 2 sengeplasser og eget gjestetoalett. Dette gjør det mulig å ta med seg gode venner på hyttetur uten at man føler at man går oppå hverandre. De unge eierne ønsket seg en åpen, lys og luftig hytte som også oppleves lun og koselig. Ved at allrommet går i vinkel, fikk de nettopp den intime, skjermede spiseplassen de drømte om. For å understreke det moderne og luftige uttrykket, har eierne valgt enkle og nette møbler. Spisegruppen som ligger midt i det store allrommet, er familiens samlingspunkt.

Sofakroken ligger i en skjermet del av det store allrommet, og selv om arealet i denne delen er knappe 10 kvm, virker den romslig takket være den åpne løsningen, den generøse takhøyden og de store vinduene.

Gjennomført fargepalett
Veggene i hytta fra Malmlaft er beiset i en gyllen, lys bruntone, og de gylne veggene skaper lunhet, samtidig som de komplimenterer de nøye utvalgte møblene på en perfekt måte. Dette sørger for en perfekt balanse mellom det moderne og det tradisjonelle. Rene linjer og få møbler gir luft, mens ønsket om lunhet og kos er ivaretatt ved hjelp av tekstiler som ull, lin, pels og skinn. Den gjennomførte fargepaletten i hvitt, lys grått og lys beige sørger for en helhetlig harmoni. Dette har skapt en moderne, lys hytte som også gir et lunt og tradisjonelt inntrykk. Her kan den unge familien trekke seg tilbake etter en dag i skiløypene og nyte utsikten fra sofakroken, eller nyte en kopp varm kakao mens de spiller kort rundt spisebordet.

Blogginnlegget er en oppsummering av artikkelen «Drømmefanger» i bladet Vakre hjem.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s