Flere foretrekker tradisjonsrik jul

Stadig flere får øynene opp for en stressfri jul med god gammeldags julestemning på fjellet. Hyttekos og fyr på peisen gir oss julefred.

Knitrende ved og tente stearinlys gir lun stemning i hytta. I romjula kan skuldrene senkes, og kontrasten er stor fra larmende kjøpesentre og julegaveinnkjøp i ukene før jul.

Cato Haugen i Malmlaft mener å se en tendens til at stadig flere flykter fra julestress i byen til avslappende julekos på fjellet. – Når jula kommer vil vi ha ferie, og det gjerne på hytta, forteller han.

Hvit hjul

Julesteming i form av hvit jul får du på fjellet.

Juleferie på hytta

– Vi har en del kontakt med kunder som har kjøpt hytte hos oss, og opplever en økning av de som forteller at de tilbringer jula på hytta i stedet for hjemme. De synes det er hyggelig å senke skuldrene på fjellet i jula og lade batteriene – i stedet for å presse flest mulige juleselskap inn i dagene mellom jul og nyttår, sier Cato Haugen i Malmlaft.

Kombinasjon av julestemning og feriefølelse

– Du får en fin kombinasjon av julestemning og feriefølelse når du reiser til fjells i jula, dessuten kan du jo invitere famile og venner til å feire jul sammen med deg på hytta. Våre hytter har i alle fall god plass til overnattingsgjester og vi pleier å kunne garantere julestemning i form av hvit jul, smiler Cato Haugen i Malmlaft.

Ski og hyttekos på Trysil

Julestemning med peis

Jul på fjellet kan bety en rolig morgen foran peisen.

Jul på fjellet kan bety en rolig morgen foran peisen og en koselig skitur på dagen. Mange legger selvsagt også turen til bakken, og i Trysil er det ekstra aktiviteter på julaften og nyttårsaften:

Julaften i Trysil

10.00-12.00
Servering av gløgg og pepperkaker ved dalstasjon Fjellekspressen på Trysil Turistsenter, og dalstasjon Familietrekket på Trysil Høyfjellssenter.

10.00-12.30
Hest- og sledeskyss for barna på Trysil Turistsenter og Trysil Høyfjellssenter.

12.30
Gang rundt juletreet utenfor Skipassalget på Trysil Turistsenter og ved dalstasjon Familietrekket på Trysil Høyfjellssenter.

13.00
Utdeling av gaver til alle barna. Det skjer også utenfor Skipassalget på Trysil Turistsenter og ved dalstasjon Familietrekket på Trysil Høyfjellssenter.

Julaften går heisene fram til klokken 14.00.

Aktiviteter for barna

Det er alltid mye aktiviteter for barna i Trysil – også i jule- og nyttårshelgen.


Nyttårsaften i Trysil
 

15.30
Fakkelslalåm på Trysil Høyfjellssenter og Trysil Turistsenter. Stort fyrverkeri som avslutning.

Nyttårsaften går heisene fram til klokken 15.30.

 

 

Programmet er hentet fra www.skistar.com/no/Trysil/Events/Eventkalender/Jul-og-nyttar/.

Om Trysil

Trysil er Norges største skisted med 31 heiser og 66 bakker samt milevis av oppkjørte langrennsløyper. Stedet er familievennlig med tre barneområder og arenaer for cross, kuler og parallellslalåm. Det finnes også to store hoteller i alpinbakken med restauranter, sportsbutikker, kaféer, SPA, svømmebasseng og surfebølge.

Se hytter i Trysil her.

Se hytter andre steder nær Oslo her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s