Nok et vekstår for Malmlaft

Svak krone og usikkert boligmarked påvirker ikke hyttekjøperne. I 2014 solgte Malmlaft flere hytter enn noen sinne og etterspørselen ser ikke ut til å avta.

– Lav rente og lav arbeidsledighet fører til vekst i hyttesalget vårt, og svak krone gjør i tillegg sitt til at feriebolig i Spania nå er mindre aktuelt for mange, sier Cato Haugen i Malmlaft, som er godt fornøyd med fjorårets resultater.

I 2013 solgte Malmlaft 40 hytter for cirka 110 millioner kroner. I fjor økte salget til 50 hytter for totalt 140 millioner.

Finansavisen omtalte veksten til Malmlaft i sin nettutgave 11. januar 2015. Her er Faksimile  fra Hegnar.no.

Finansavisen omtalte veksten til Malmlaft i sin nettutgave 11. januar 2015. Her er Faksimile fra Hegnar.no.

Finansavisen omtaler gullåret
Finansavisen har fått med seg de gode resultatene, og til avisens nettutgave, Hegnar.no, kan Cato Haugen i Malmlaft fortelle at den gjennomsnittlige kjøperen har små barn og delvis nedbetalt bolig.

– Vi har kjøpere i alle aldre og kategorier, men majoriteten er småbarnsfamilier som ønsker seg hytte i gunstig kjøreavstand hjemmefra. Det er jo begrenset hvor mye man kan reise utenlands med barn i skolealder, og de fleste ønsker å bruke hytta mye og gjennom hele året, forteller Haugen til Finansavisen.

Hyttedrømmen lever i beste velgående
– Det er bra trykk, og vi opplever markedet som nokså stabilt og bra. Hyttemarkedet er for eksempel relativt frikoblet fra boligmarkedet – det svinger ikke like mye opp og ned – og den norske hyttedrømmen lever i beste velgående, sier han videre til Finansavisen.

– Lav rente og lav arbeidsledighet er det viktigste for oss. Når de to faktorene er der, er kjøperne der. Og slik er det i dagens marked – oljeprisfall er for eksempel ikke noe vi merker veldig mye til, sier Haugen til Finansavisen der artikkelen ble publisert 9. januar 2015.

Stabile priser
Finansavisens journalist vil vite om det har vært noe særlig prisutvikling de seneste årene. Til det svarer Cato Haugen i Malmlaft at nivået i grunn har vært nokså stabilt lenge.

Malmlaft leverer nøkkelferdige hytter med priser fra 1,9 til 4,5 millioner kroner. De fleste befinner seg i prisintervallet 2,5 til 3 millioner kroner.

– De fleste setter grensen der, det er det de ønsker å bruke på fritidsbolig. Markedet er der for litt dyrere objekter også, men det er definitivt flere om beinet i de lavere prisklassene, avslutter Haugen ovenfor Finansavisen.

Les hele saken om Malmlaft i Finansavisen her.

Trysil by night. Foto: Finansavisen

Trysil by night. Foto: Finansavisen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s