Høsten er aldri så vakker som på fjellet

Høsten er både den korteste og den aller vakreste årstiden. På fjellet er høsten ekstra fargerik, luften er ekstra klar, luktene er ekstra sterke, og nytelsen er ekstra stor. Alle sansene settes i sving!

Syn
Den norske fjellheimen er vakker hele året, men på høsten har den sin helt egne, unike sjarm. Kanskje fordi høsten på fjellet er så kort? Fra august begynner fargene på fjellet å endres fra grøSkjermbilde 2015-11-09 kl. 14.07.16nt til klare, sterke nyanser av oransje, gult og rødt. I september tar lyngen tar en dyp, rød farge. Trærne farges gule. Mose og lav blir hvitt og lys grønt, og einebærbuskene tar en grågrønn farge med vakre, blå bær. På dager med fint vær er utsikten vakrere enn noe annet sted i verden; fjellsidene står i brann!

Lukt
De som er glad i fjellheimen, kan kjenne den unike høstlukten bare ved å lukke øynene og tenke på fjellet. Det er akkurat som om luktene blir ekstra klare på høsten, og hele fjellheimen lukter søtt av lyng, lav og myr. Trekk inn den friske luften og fyll lungene med alle høstens deilige lukter!

Berøring
På fjellet kan høsten både være klar og kald, og den kan oppleves som lun og varm. Været skifter raskt, og fra en dag til den neste kan sommeren forvandles til vinter og tilbake igjen til sommer. De som liker å gå turer i fjellet, kan oppleve fjellets berøring direkte på kroppen. La vinden ta tak i deg, kjenn den klare luften omfavne kroppen, eller la solen varme deg helt inn til benmargen.

Smak
Høsten er jaktsesong, også på fjellet. Derfor er høsten akkurat riktig årstid for å nyte deilig rype eller annet småvilt med et godt glass rødvin. Fisken biter også hyppig på høsten, særlig fjellørret og røye. For mange er høsten også tid til å sanke inn fjellets gull, multer. Multene er sjeldne, og mange har derfor sine egne, hemmelige, steder der de sanker inn årets fangst. Sopp, blåbær og tyttebær finner du også rikelig av, og bærene fra fjellheimen er ofte ekstra søte, da de vokser langsommere enn bær i lavlandet. Høsten er også helt riktig årstid til å nyte en stor kopp kakao med ekstra mye krem etter en frisk tur.

Høsten er aldri vakrere enn på fjellet! Vi anbefaler deg å ta en tur opp i fjellheimen før vinteren setter inn. Sett alle sansene i sving og hent ny energi i verdens vakreste omgivelser. Om du ønsker din helt egen hytte å reise til, har Malmlaft følere nøkkelferdige hytter på selveiertomt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s