Våre tips til en vellykket påskeferie

Påskefjellet
Påsken nærmer seg med stormskritt, og for mange er påsken synonymt med hytteliv, ski, snø og sol. Påsken er aller best på fjellet, og med et rikt utvalg aktiviteter, er det ikke noe problem å tilfredsstille alles behov.

Påske

Her er noen av våre tips for en vellykket påskeferie:

 1. Gjør bilturen til en lek
  Prøv å se på bilturen som en del av ferien, ikke bare som en transportetappe. Ved å gjøre bilturen til noe morsomt, blir den ikke redusert til et kjedelig start- og sluttpunkt for ferien. Sørg for å ha musikk og lydbøker som barna liker tilgjengelig. Dette kan redde en hver biltur fra katastrofe. I tillegg kan utålmodige barn – og voksne, underholdes med quiz, bil-bingo og huskeleker.
 1. Sørg for riktig utstyr
  Det er ikke noe som dreper skigleden som for små skistøvler, skibriller som dugger og langrennsski som kladder. Sørg for at alle har utstyr som passer, og at dere har med dere riktig skismøring. Her er våre beste smøretips.
 1. Aktiviser barna på barnas premisser
  Barn er ofte mer utålmodige enn voksne, så ikke legg ut på lange skiturer uten motiverte barn. Da er det bedre å ta en kortere skitur og bruke resten av dagen i alpinbakken eller med aking og lek i snøen. På påskeaften er påskeskirenn etterfulgt av påskeeggjakt en sikker vinner.
 1. Vær forberedt på ”innevær”
  Alle vet at været kan være ustabilt på fjellet. Ha morsomme spill og hobbysaker i bakhånd til de dagene det rett og slett ikke er nok med gode klær. Noen ganger er det faktisk best å holde seg inne. I tillegg til spill, kan baking, matlaging, påskequiz og håndarbeid være morsomme aktiviteter for hele familien.
 1. Sjekk åpningstidene
  Før dere inntar påskemodusen for alvor, kan det være lurt å sjekke når butikken stenger onsdag før påske, og om den er åpen på påskeaften, slik at dere slipper å risikere en påskeaften uten påskelammet i hus. Det kan også være lurt å legge lista for matlaging litt lavere, slik at dere slipper å tilbringe store deler av påsken på kjøkkenet. Enkel hyttemat er helt innafor! Tiden dere sparer på matlaging, kan dere bruke på kort- eller brettspill.
 1. Fjellvettreglene
  Sist, men ikke minst. Har du fått med deg de nye fjellvettreglene?
 • Planlegg turen og meld fra hvor du går.
 • Tilpass turen etter evne og forhold.
 • Ta hensyn til vær- og skredvarsel.
 • Vær forberedt på uvær og kulde, selv på korte turer.
 • Ta med nødvendig utstyr for å kunne hjelpe deg selv og andre.
 • Ta trygge veivalg. Gjenkjenn skredfarlig terreng og usikker is.
 • Bruk kart og kompass, vit alltid hvor du er.
 • Vend i tide, det er ingen skam å snu.
 • Spar på kreftene, og søk ly om nødvendig.

 

Med disse tipsene, håper vi alt er lagt til rette for at hele familien får en deilig påske der alle kan kose seg og tilbringe kvalitetstid sammen på hytta.  Vi i Malmlaft ønsker alle en riktig god påske!

Easter-Eggs

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s