Frem med skiene, nå er snøen her!

Høstferien nærmer seg, og på noen av de mest populære skistedene i Norge har produksjonen av snø allerede kommet godt i gang. Sjusjøen og Geilo er som regel de første i landet som tilbyr skiløyper om høsten. Og i år er intet unntak.

Høstferie på ski

Det er ingen tvil om at Nordmenn er glad i snø. Skigåing har gjennom tidene vært en sentral del av nordmenns identitet og kultur. Som et resultat regnes nordmenn for å være det mest skigående folket i verden.

Med en så stor andel skiinteresserte starter gjerne sesongen så tidlig som mulig. Høstferien er for mange et høydepunkt og markerer starten på årets skisesong. I år som i fjor er det spesielt Sjusjøen og Geilo som har gitt oss noe man kan glede seg til.

Sjusjøen, som er en av Norges beste skidestinasjoner, har produsert snø siden 1. september. I tillegg har de et lager på 10 000 kubikk snø fra i fjor. Skiinteresserte kan derfor glede seg til en tidlig vinter. 1. oktober åpner en av løypene samt en pre-season-park i bakken av alpinanlegget. Sistnevnte består av 100 meter snø med et godt utvalg av rails, bokser med mer.

Geilo, som også regnes for å være en av de mest populære skiområdene i Norge, skal etter planen åpne Arnetrekket i Havsdalen for vanlige besøkende 30. september. Åpningstidene ved dette trekket vil bli fra 11:00-15:00 og det garanteres gode snøforhold.

Alle skiinteresserte kan dessuten glede seg til en tidlig start på langrennssesongen i Trysil. Allerede 29. oktober åpner det et nypreparert langrennsspor på 6 km knyttet til Trysil-Knut Arena.

Sesongåpning i alpinanleggene

Samtidig som at temperaturen faller, kryper snøgrensen lenger og lenger ned. Både ute på kysten og i innlandet finnes det flotte områder som egner seg godt til skigåing. I disse områdene finnes det en rekke skianlegg hvor snøkanonene vil kjøre for fullt når kuldegradene setter inn. Her er noen planlagte åpningstider på skianlegg i Norge:

  • Hafjell: 12.11.16
  • Hemsedal: 26.11.16
  • Trysil: 27.11.16
  • Norefjell: 26.11.16
  • Skeikampen: 19.11.16

En effektiv treningsform

Skigåing er en treningsform som passer de fleste uavhengig av alder og fysisk form. Treningsformen er ikke bare en av de mest effektive, men kan også være et kjærkommet pusterom i en ellers så hektisk hverdag. Hvem husker vel ikke gleden av å suse gjennom den myke snøen og vinterlandskapet som kan ta pusten fra de fleste.

Ekte høyfjellsidyll

Ønsker du nærhet til preparerte løyper? Og kort vei til alpinbakken? Drømmen om ekte norsk høyfjellsidyll er faktisk nærmere enn du tror. Malmlaft tilbyr nøkkelferdige hytter og hyttetomter på en rekke populære vinterdestinasjoner: Trysil, Sjusjøen, Høgfjellia, Digeråsen med mer. Hyttene og hyttetomtene selges til konkurransedyktige priser. Se alle prospektene her

malmlaft-0065

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s