Trysil har aktiviteter for hele familien – hele året

Påskeferien nærmer seg med stormskritt, og fjellhytter er populære som aldri før. Hyttedrømmen er kanskje ekstra stor rundt påsketider, men om dere velger en hytte i et område med mange aktiviteter både sommer og vinter, har dere en hytte familien kan kose seg på hele året.

Trysil – en helårsdestinasjon
Trysil er populært som aldri før. Trysilfjellet er best kjent som Norges største skisted, men har også sykkeltrasé, golf, rafting og toppturstier helt inntil våre hytter. Området har med dette blitt en helårsdestinasjon for hele familien.

– En skulle kanskje tro at interessen for hytte på fjellet i all hovedsak knytter seg til vintersportsaktiviteter, gode snøforhold og påskekos – men vi merker at stadig flere ønsker å tilbringe tid på hytta også på sommeren. Muligheten for jakt, fiske, golf, badevann og flotte turområder rett utenfor hytteveggen er attraktivt hele året, forteller Cato Haugen i Malmlaft.

Vinter på Trysilfjellet
På vinterstid, er Trysil et eldorado både for langrennsentusiaster og for de som foretrekker alpin. Trysil er kjent som Norges største skisted med store barneområder og varierte bakker i alle vanskelighetsgrader. Trysil består av fire sammenhengende skiområder og har hele 29 heiser og 68 bakker. Med den nye 6-seters ekspressheisen, kommer du deg enda raskere til toppen.

Langrenn

Trysilfjeller har 100 km langrennsløyper med fantastiske forhold! Foto: Ola Matsson

Om du foretrekker langrenn, er Fageråsen og Skihytta gode utgangspunkt. Her kan du boltre deg i 100 kilometer med langrennsløyper, både for skøyting og klassisk. Etter en deilig dag med aktiviteter utendørs, kan du skjemme deg bort i et av de tolv behandlingsrommene i Kulpen Spa på Radison Blu Mountain Resort. Badstuer og boblebad lindrer slitne muskler, og en svømmetur i innendørsbassenget gir deg ro i både kropp og sjel.

Sommer i Trysil
Nå kan du oppleve bakkene i Trysil, også på sommerstid! Trysil har opparbeidet et rikt nettverk av sykkelstier for hele familien. Forholdene er lagt godt til rette for syklister i alle aldre, og du kan sykle på vei, i skog, på fjellet eller kombinere ulike terreng og stigninger. Fra våre hytter kan du sykle rundt hele Trysilfjellet.  Om du vil øke adrenalinnivået, kan vi anbefale downhill ned Magic Moose. Magic Moose er en sykkelsti på 7 km som ligger midt i skianlegget. Dette er en av Europas lengste flytstier.  Vi anbefaler å sykle stiene i Gullia før du begir deg ned Magic Moose. Hvis du synes du behersker Sweet Dreams i Gullia godt, er du klar for å prøve Magic Moose.

sykkeljpg

Trysil er et eldorado for sykkelentusiaster! Foto: Hans Martin Nysæter

 

Om du vil la sykkelen stå, og ønsker en deilig gåtur i fjellet, er det mange fine toppturer å velge mellom i Trysil.

For golfentusiaster, byr Trysilfjellet Golf på mange fine golfopplevelser. Golfbanen er integrert i flotte omgivelser ved foten av Trysilfjellet. Her får du en fin naturopplevelse i tillegg til golfopplevelsen. Anlegget består av 2 baner. En 18 hulls hovedbane, par 72, med krav til grønt kort og en 7 hulls korthullsbane, pay & play par 3 bane. Korthullsbanen egner seg ypperlig for de som vil prøve golf for første gang.  Her er det også en eventyrs- minigolfbane som er morsom for små og store, uavhengig av alder og ferdighetsnivå.

Til sommeren kommer det en ny klatrepark i Trysil. Dette blir Norges første helårsåpne klatrepark.

Om dere vil få adrenalinet til å bruse i blodet, kan kanskje familierafting være noe? Familieturene blir arranger sør i Trysilelva, i et rolig parti av elva. Her veksler elva mellom trygge, sakteflytende partier der man kan bade om man ønsker, og stryk som får det til å kile i magen.

Spis godt i Trysil
I tillegg til et variert utvalg av aktiviteter, har Trysil også fått flere populære restauranter som setter sin ære i å servere kortreist, lokal mat.  På Akre matopplevelser, kan du nyte kortreist mat i idylliske omgivelser. Her blir menyene satt sammen etter sesong, og råvaretilgang og blir hele tiden supplert med nye og spennende retter. På Vestigarn gårdsbutikk og kafé på Lutnes, sør i Trysil, får du kjøpt nykvernet kaffe og hjemmebakte kaker. I tillegg har de sesongutsalg av lokalproduserte varer.

Trysil har mange andre alternativ for deg som helst vil slippe å lage maten selv, og du kan velge mellom alt fra restauranter til mat i bakken og afterski. Du finner garantert noe som faller i smak hos en av Trysils over 30 spisesteder.

Hytter for enhver smak
Malmlaft tilbyr et bredt utvalg hytter i ulike prisklasser. Akkurat nå har vi to hytter for salg med unik beliggenhet i Fageråsen, Trysilfjellet. Begge hyttene ligger på 860-900 moh og har ski inn/ut. Her har du adgang til langrenn, toppturer og sykkeltraseer direkte fra hytteveggen. Vi har også flere hytter ute i våre andre hytteområder. Alle disse ligger ute på  Malmlaft.no.

Hyttene er helt nye og holder høy standard. Det er mulig å sette sitt personlige preg på hytta med tilvalg, og vi tilpasser gjerne hytta etter deres behov og ønsker. Fordelen med nøkkelferdige hytter er at de er klare til bruk, og du trenger derfor ikke å bruke ferie og helger på vedlikehold av hytta.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s