Bruk fridagene i mai på hytta

Du forbinder kanskje hytte på fjellet med snø og vinter, men på fjellet har alle årstider sin egen sjarm. Sommerfjellet byr på et rikt utvalg av aktiviteter for liten og stor.

Det blir stadig mer populært å tilbringe ferie- og fridager på fjellet, selv etter at skisesongen er over. Mai nærmer seg med løfte om lange, lyse dager med forsommervarme i luften. I mai er det hele 3 helligdager. Dette gir gode muligheter for flere late langhelger, så dette er en ypperlig anledning til å starte sommersesongen på hytta. Bytt ut skiene med sykkel eller fjellsko, så er du godt rustet for fine sommeropplevelser på fjellet. Alle våre hyttedestinasjoner har et rikt utvalg aktiviteter – også på sommerstid.

Sjusjøen
Sjusjøen er et familievennlig sted, med mange aktivitetsmuligheter, sommer som vinter.
Her er det gode sykkelmuligheter for liten og stor. Det finnes et variert nettverk med sykkelstier og løyper i alle vanskelighetsgrader i området rundt Natrudstilen. Sykler og utstyr kan leies på Sjusjøen Mountain Bike Park, hvor det også finnes et ferdighets- og lekeområde på 1 km. Her finner du hindre og utfordringer for både nybegynnere og erfarne. Det er også en 4,5 km rundløype for sykler som slynger seg rundt i terrenget ved rulleskianlegget. Denne består av smal, gruset sti med innslag av terreng. Her finner man tekniske partier med utfordringer i de naturlige elementene, og det finnes også familievennlige varianter.

Om du vil ha en pause fra fjellet og hytta, kan en tur til nærmeste by eller tettsted være et fint avbrekk. Sjusjøen ligger en kort biltur fra Lillehammer. Lillehammer har mange fritidstilbud for liten og stor. Vil familien ha en dag fylt av fart og morsomme aktiviteter, anbefaler vi en tur på Hunderfossen familiepark.

 

28282630681_6b763cbb14_o

Foto: Hans Martin Nysæter

Digeråsen
Digeråsen er et fantastisk utgangspunkt for friluftsliv, jakt og fiske. Hyttefeltet vårt på Digeråsen ligger høyt, solrikt og sørvendt med sykkeltrasé som går direkte inn på Birkebeinerløypa. Her kan du tråkke ut i det store nettet av sykkelveier midt i Birkebeinerriket. Dette er et eldorado for sykkelinteresserte.

Digeråsen har også en golfbane som ligger ved foten av alpinbakken. Michelin Golf Guide har kåret Sorknes golfanlegg ved Digeråsen til en av landets beste baner Du finner den flotte 18-hulls golfbanen ved innkjøringen til Digeråsen.

Det er også ypperlige muligheter for fiske i fjellvann, bekker og elver. Renaelva er ansett å være en av Norges beste- og mest attraktive fiskeelver.

På inatur.no kan du kjøpe jaktkort for småvilt på terrenget Engulvsfjellet, som ligger en kort spasertur fra hyttefeltet.

Trysil
Trysil er populært som aldri før. Trysilfjellet er best kjent som Norges største skisted, men har også blitt en populær helårsdestinasjon med sykkeltrasé, golf, rafting og toppturer.

Trysil har et stort nettverk av sykkelstier der forholdene ligger til rette for at både liten og stor skal kose seg. Det er sykkelstier både på vei, i skogen og på fjellet. Fra våre hytter kan du sykle rundt hele Trysilfjellet. Om du vil få i gang adrenalinet, kan du prøve downhillsykling ned Magic Moose, som er en sykkelsti på 7 km midt i skianlegget. Dette er en av Europas lengste flytstier.

27745249164_3b30f3e390_o

Slipp deg løs og la adrenalinet pumpe i Magic Moose i Trysil Foto: Hans Martin Nysæter

Trysil har også et rikt utvalg stier for fjellturer og toppturer for alle ferdighetsnivåer. Og fra våre hytter kan du begi deg ut på flere fine fjellturer.

Om du er ivrig etter å starte golfsesongen, byr Trysilfjellet Golf på mange fine golfopplevelser. Golfbanen er integrert i flotte omgivelser ved foten av Trysilfjellet. Her får du en fin naturopplevelse i tillegg til golfopplevelsen. Anlegget består av 2 baner. En 18 hulls hovedbane, par 72, med krav til grønt kort og en 7 hulls korthullsbane, pay & play par 3 bane. Her er det også en eventyrs- minigolfbane som er morsom for små og store, uavhengig av alder og ferdighetsnivå.

 

Det rike aktivitetstilbudet i den norske fjellheimen, legger alt til rette for at hytta skal være et fint sted å være med spennende og morsomme opplevelser for hele familien både sommer- og vinter. Vi i Malmlaft ønsker alle våre følgere fine dager på hytta, og håper dere vil nyte fridagene i mai med fine opplevelser som skaper gode minner for hele familien.

Kom mai du skjønne, milde!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s