Møt sommeren på to hjul

Sykling blir stadig mer populært, og er i ferd med å bli den nye nasjonalsporten. Ved å tilpasse alpinbakkene for sykling, har man stor glede av alpinbakkene – også på sommeren. Våre hytter ligger i områder med et godt utvalg av sykkelstier, så nå er det lett å komme seg ut og være i aktivitet både sommer og vinter.

Trysil
Trysil har lenge vært kjent som Norges størst skisted. Nå er Trysil også i ferd med å bli kjent som en av Norges beste sykkeldestinasjoner. Trysil Bike Arena har over 100 km med fargegraderte stier. Dette sikrer at du og familien kan velge akkurat den ruta som passer best for deres ferdighetsnivå. Gode kart er viktig for å planlegge sykkelturen. Her kan du laste ned det nyeste kartet som viser alle sykkelstiene i Trysil. Løypene inkluderer alt fra flytstier oppe på fjellet til pump tracks og rene terrengstier.

I Gullia kan hele familien kose seg på morsomme stier. Her er det imponerende trebruer og andre spesialbygde sykkelelementer. Langs stiene er det flere benker om dere vil ta en pause underveis.

Fjellrunden er en 13 km tilrettelagt sykkel- og gangvei med en høydestigning på 358m som går rundt hele Trysilfjellet. Her varierer underlaget fra god grusvei til enkel grusvei og treklopper.

Om dere vil ha litt større utfordringen, kan kanskje Magic Moose være et godt valg. Magic Moose, ligger midt i skianlegget, og er en av Europas lengste flytstier. Dette er en blå sti. Det vil si at den ikke er egnet for de yngste syklistene. Magic Moose byr på masse flyt, små hopp, lange treklopper med doseringer, doserte svinger, steinete partier og mye moro.

28211279385_195f945e25_o

Foto: Hans Martin Nysæter

Sjusjøen
Som sykkeldestinasjon, får Trysil hard konkurranse av Sjusjøen. Sjusjøen byr på et bredt utvalg sykkelruter tilpasset alle nivåer. Her kan du sykle i vakkert fjellterreng i et enormt nettverk av fjell- og seterveier. Skisenteret byr i tillegg på Downhill sykling i Sjusjøen Mountain bike park.

I tillegg finner du en 4,5 km lang rundløype som slynger seg rundt rulleskianlegget. Her er det både familievennlige partier i tillegg til mer tekniske partier som gir deg noen utfordringer på veien.

Om du vil opp i høyden, er det en skiltet løype som går helt til topps. Her starter du på grusvei via Rømåsen før du kommer opp til Utsikten. Derfra går det en fjellsti med fantastisk utsikt opp mot Brannhytta. Herfra kan du enten sykle ned alpinbakken eller fortsette videre innover i fjellet.

Det går også en fin sti fra Natrudstilen over Sollifjell, Mostfjellet og Snørvillen. Dette er en teknisk krevende sti og en tur der det er en fordel å være i god fysisk form.

Digeråsen
Hyttefeltet vårt på Digeråsen ligger høyt, solrikt og sørvendt med sykkeltrasé som går direkte inn på Birkebeinerløypa. På Digeråsen kan du tråkke ut i det store nettet av sykkelveier midt i Birkebeinerriket. Her vil de fleste sykkelinteresserte være i sitt rette element. Om du vil legge ut på langtur, kan du prøve den 2 mil lange Kulturleden som går fra Rena til Deset.

Sykkelvettreglene
Når man skal ut og sykle i terreng og på stier, er det viktig å ta noen forholdsregler. Norsk Organisasjon for Terrengsykling har derfor laget Stivettregler. Det kan være lurt å ta en titt på disse før dere legger ut på tur:

  1. Vær omtenksom og hyggelig i møte med turgåere.
  2. Du har alltid vikeplikt for fotgjengere.
  3. Begrens farten slik at du ikke er til fare eller ulempe for andre, særlig langs veier og stier som innbyr til høy hastighet, eller i uoversiktlige partier.
  4. Brems ned til gangfart i god tid før du passerer andre på en smal sti.
  5. Ikke lag nye spor. Dersom du ikke har ferdigheter til å forsere en hindring, gå av sykkelen.
  6. Unngå å sykle på spesielt sårbare stier like etter perioder med mye nedbør.
  7. Ikke lag stien bredere ved å sykle utenom vanndammer eller hindringer.
  8. Bær sykkelen gjennom myrområder slik at det ikke dannes dype spor.
  9. Ikke lås bakhjulet i bratte nedoverbakker.
  10. Dersom to syklister møtes i en bakke, har den som sykler oppover forkjørsrett.

Med disse stitipsene og sykkelvettreglene, bør alt ligge til rette for en aktiv ferie på hytta i sommer. Vi i Malmlaft ønsker alle en god sykkeltur.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s