8 tips til en perfekt vinterferie på Trysil

Vinterferien er en perfekt tid til å ta med familie og/eller venner på Trysilfjellet for å nyte det vakre vinterlandskapet. Trysil byr på en rekke forskjellige vinteraktiviteter som passer like godt til liten og stor. Men hvilke aktiviteter skal du bli med på? Nedenfor har vi samlet våre 8 beste tips til hvordan du og din familie kan få en perfekt vinterferie på Trysilfjellet.

1. Ta med familien på en flott langrennstur i Trysilfjellet

På Trysilfjellet kan du utforske hele 500 kilometer med velpreparerte langrennsløyper som passer til hele familien. Du finner med andre ord et stort utvalg av forskjellige løyper som passer til de aller fleste ferdighetsnivå. Hvis du og familien skal ut på skitur blir turen ekstra hyggelig hvis dere tar med sitteunderlag, matpakke, kakao og Kvikk Lunsj, og nyter et lite måltid i vintersolen.

Foto av langrennsløyper på Trysilfjellet i vakkert vinterlandskap

Nyt langrennsturer i vakre vinteromgivelser på Trysilfjellet | Foto: Ola Matsson

Skulle du heller ha forbedret skiteknikken i vinterferien? Da kan du melde deg på Anita Moen sitt skikurs der du får perfeksjonert skiteknikken din.

Les mer om Anita Moen sitt skiteknikk-kurs her.

2. Opplev en Trysils fantastiske stjernehimmel.

Ønsker du og din familie seg en litt annen opplevelse på Trysilfjellet? Da er stjernekikking og nordlysjakt med guiden Tim perfekt for dere. På denne turen får dere utforske stjernehimmelen med nytt og spennende stjernekikkingsutstyr og er dere virkelig heldige så får dere også oppleve nordlyset mens dere er ute i mørket. Guiden Tim er godt kjent i området og en erfaren fotograf, så det er helt naturlig at et familiebilde under stjernehimmelen eller nordlyset er en del av turen.

Les mer om den guidede turen her.

3. Bli med på fakkelkjøring i alpinbakken

I vinterferien kan du også være med på fakkelkjøring i løype 15 på Trysil Turistsenter. Dette er en morsom aktivitet for hele familien og et vakkert syn dere ikke har lyst til å gå glipp av. Aktiviteten er gratis dersom du har skipass.

Foto av fakkelkjøring på Trysilfjellet

Bli med på fakkelkjøring i løype 15 på Trysilfjellet | Foto: Ola Matsson

4. Bli med på guidede turer for hele familien i Trysilfjellet

Gjennom hele vinterferien kan du og familien nyte flotte guidede turer på Trysilfjellet. Trysilguidene tilbyr en rekke forskjellige turer, både i alpinbakkene og utenfor løypene. Bli for eksempel med på en guidet session i Snow Parken med andre adrenalinsøkere og å hjelp til å finne de beste linjene.

Foto av en skikjører som hopper i Trysil Snow Park

Bli med på en guidet session i Trysil Snow Park | Foto: Ola Matsson

Eller så kan du bli med på en tur utenfor løypene i en av de mange Offpiste turene som er de tilbyr, som for eksempel en Offpiste tur som passer for hele familien (anbefalt at alle deltagere er over 8 år). For deg som ønsker å forbedre skiferdighetene dine finnes det også en guidet tur som heter Ski Clinic, som er spesielt egnet for dyktige, voksne skikjørere som ønsker å utvikle ferdighetene sine.

Foto av en skikjører som kjører offpiste i Trysilfjellet

Bli med på en tur utenfor løypene i en guidet Offpiste tur på Trysilfjellet | Foto: Ola Matsson

5. Nyt dagene på SPA og badeland

Det er også mye å gjøre hvis du ikke har lyst til å dra i bakken eller ut i langrennssporet hver dag i vinterferien. På Radison Blu Resort i Trysil kan du leke deg på badelandet med et stort hovedbasseng (med motstrøm), et dypt basseng med klatrevegg, to barnebasseng, boblebad og en surfebølge. Du kan også velge å slappe av i Kulpen SPA, som har et stort utvalg av spabehandlinger for dame, herre og par. I SPA-avdelingen er det også morgenyoga på mandager og kveldsyoga på torsdager slik at du kan få løsnet opp i stive muskler og ledd selv om du er på fjellet – perfekt etter lange dager på vinterfjellet.

Foto av et par som slapper av i boblebad i Kulpen Spa

Slapp av i Kulpen Spa på Trysilfjellet | Foto: Ola Matsson

6. Bli med på kanefart inn i Trysils dype skoger.

Bli med på vinterens koseligste eventyr for hele familien! En helt ekte hest-og-slede tur, en kanefart inn i Trysils dype skoger. Opplev dombjeller, reinsdyrskinn, fakler og et helt fantastisk vinterlandskap. Turen går til en lun og varm lavvo langt inne i Trysils skoger med plass til 30 personer, der det serveres en deilig elggryte og barna kan grille elgpølser. Maten er inkludert i prisen.

Les mer om kanefart i Trysils skoger her. 

Foto av Kanefart i Trysils dype skoger i vakkert vinterlandskap

Bli med på kanefart i vakkert vinterlandskap i Trysils dype skoger | Foto: Utefoto

7. Nyt god, kortreist mat

Ferien er ikke komplett uten god mat og drikke. I Trysil kan du nyte god, kortreist mat på en rekke restauranter. Totalt finner du mer enn 30 forskjellige spisesteder på Trysil, og mange av disse kan du besøke rett fra bakken. Du har med andre ord mange muligheter til å nyte en god frokost, lunch eller middag uten å måtte stå for matlagingen selv.

Foto av en kokk som lager mat i en resturant på Trysilfjellet

Nyt god, kortreist mat på Trysilfjellet | Foto: Ola Matsson

Foretrekker du heller å lage mat på hytta? Det er lite som er bedre enn å samle venner og familie rundt en god hjemmelagd middag på egen hytte. Ønsker du å nyte kortreist mat, så finner du gode lokale råvarer på mange av butikkene i nærområdet.

8. Afterski på Trysil

Afterski er en obligatorisk del av vinterferien og på Trysilfjellet finnes det Afterski for hele familien. For de aller minste har Valle afterski med dans, scooterturer og pølsegrilling i barneområdet Eventyr. Aktiviteten er gratis og passer for hele familien. For de litt voksne finnes det en rekke forskjellige alternativer uavhengig om du ønsker å danse på bordet, eller bare ta en øl på puben.

Foto av en bartender som blander en drink på Trysilfjellet

Bli med på Afterski på en av Trysils mange afterskisteder | Foto: Ola Matsson

Foretrekker du live-musikk og pub-stemning passer nok Puben Sankt Olav for deg, men hvis DJ-set og dans på bordet frister mer vil nok Afterski på Restaurant Laaven være perfekt for deg. De aller fleste stedene har ingen aldersgrense. Unntaket er Laaven på fredager og lørdager, da det er 18-års aldersgrense og høy «danse-på-bordet» faktor.

Se alle afterskistedene på Trysil her.

Vi i Malmlaft er stolte av å tilby nøkkelferdige hytter i et område med stolt lokalkultur og mange vinteraktiviteter for voksen og barn. Om du vil se mer fra vårt hytteområde i Trysil, kan du se videoer av området på Malmlafts YouTube-kanal.

Vi håper du får en fortreffelig vinterferie!